KKDIK yönetmeliği sadece hammadde veya karışım formundaki kimyasal maddeleri kapsamıyor. Eğer eşya üretiyorsanız ve bu eşyanın salınım yapmasını planlıyorsanız da ürünleriniz kapsam içinde olarak kabul ediliyor.
Ayrıca salınım yapması planlanan kimyasal maddenizin izne tabi madde olup olmama durumu da kontrol edilmelidir.
Maddelerinizin kapsam içine girip girmediğini veya herhangi bir kısıtlamaya tabi olup olmadığını belirlemek için birçok farklı kriter incelenmelidir. Eğer eşya üretiyor veya satışını yapıyorsanız ve KKDIK kapsamındaki sorumluluklarınız konusunda soru işaretletiniz var ise cevapları bulmanızda sizlere yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyarız.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aynı maddeyi kayıt edecek olan KKDIK kapsamında yükümlülük sahiplerinin ortak bir karara varıp Bakanlığa ortak bir karar sunması adına konsorsiyumların kurulmasına karar vermiştir. Kurulan konsorsiyumlarda kayıt üyeleri ve konsorsiyumun başına atanan bir lider bulunmalıdır. Tüm üyeler arasında KKS sistemi aracılığı ile bilgi akışı gerçekleştirilmelidir ve taraflar kayıt ettikleri madde için ortak bir karara varmak için aksiyon belirlemelidirler.
Bu süreçte lider ve ortak kayıt ettiren üyelere farklı sorumluluklar düşmektedir. Bu süreçte nasıl bir yol izlemeniz gerektiği ile ilgili karar vermekte sıkıntı yaşıyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Her kimyasal madde için konsorsiyumlar kurulacaktır ve bu konsorsiyumların yürütülmesinde görev alacak üyeler arasındaki ortak kararla belirlenecek bir lider atanacaktır.
Konsorsiyumum lider kayıt edeni KKS sistemi aracılığıyla liderliğini Bakanlığa ve diğer kayıt edenlere duyurması gerekmektedir.